Student Report TFAC

Geen categorie 13 November 2017

Read here my student report for the Fine Art Collective

 

 

Lieve Hakkers studeert Fine Art op AKI | ArtEZ Enschede. Tijdens onze clinics valt ze meteen op door haar gedrevenheid, nieuwsgierigheid en focus. Hieronder doet ze verslag over de ervaringen die ze tegenkwam tijdens het schilderen met Winsor & Newton mediums en oplosmiddelen.

Lieve: Als jong schilder word ik aangetrokken door monotone omgevingen of afbeeldingen; sneeuw landschappen, een grijs bewolkte lucht of zwart wit foto’s. Minimalisme is de basis waaruit mijn werk ontstaat. Ik focus mij op wat mij aantrekt en de omgeving vervalt. Bij ieder beeld vind/zoek ik een passende manier om mijn beleving die hier achter schuilt weer te geven.

Toen ik halfjaar geleden begon te schilderen met olieverf had ik wat tubes olieverf en een pot ongebleekte lijnzaadolie aangeschaft. Vooralsnog had ik niet eerder gewerkt met andere mediums of oplosmiddelen. Tijdens de Clinic van The Fine Art Collective op AKI Enschede maakte ik kennis met het medium Liquin Original. Sindsdien heb ik verschillende oplosmiddelen en mediums mogen proberen lees verder